Mass -media coreeană: Industria turnării wafer este rece, iar vizibilitatea unor comenzi din fabrică este mai mică de 6 luni

Nov 11,2022
Pe 10 noiembrie, ETNEWS media din Coreea de Sud a raportat că cererea globală de turnătorie wafer a început să scadă, iar rata de utilizare a capacității unor fabrici nu a ajuns la 100%, ceea ce este complet contrar ceea ce industria aștepta la începutul acestui an .

Pe măsură ce prețul materiilor prime pentru Wafer Foundry continuă să crească, mass -media coreeană consideră că piața de turnătorie se va confrunta inevitabil de o scădere a profiturilor.

Raportul subliniază că numărul de comenzi de turnătorie ale companiilor de proiectare a cipurilor este în scădere semnificativ, iar vizibilitatea comenzii a unor turnee de wafer a fost chiar redusă la mai puțin de șase luni. Executivii superiori din industria de turnătorie a waferului de 8 inci au declarat: "Este inevitabil ca cererea să scadă anul viitor. Rata de utilizare a capacității unor noduri de proces nu este 100%, iar noile comenzi vor scădea semnificativ."


Mass -media coreeană consideră că marile industrii din aval, cum ar fi smartphone -urile și PC -urile au fost lovite de criza economică globală. Perspectiva cererii pentru OEM a produselor semiconductoare, cum ar fi cipurile de gestionare a puterii (PMIC), cipurile de driver de afișare (DDI), cipurile de frecvență radio (RF) s -a deteriorat. Efectul de blocaj al cererii de semiconductori auto se rezolvă și el, cum ar fi unitatea de micro -controler (MCU).

China este considerată cea mai mare piață din industria semiconductorilor. Mass -media coreeană a spus că întârzierea vânzărilor pe această piață a împiedicat exportul de companii interne de proiectare a cipurilor. CEO -ul unei companii coreene care furnizează jetoane auto în China a declarat: „Trebuie să ajustăm producția de produse semiconductoare, deoarece volumul de vânzări din China a scăzut semnificativ. Dacă nu putem găsi o altă piață, nu vom avea de ales decât să reducem noi Comenzi pe piața OEM. "

În plus, mass -media coreeană a mai spus că scăderea cererii industriei de turnătorie wafer nu se va reflecta în datele raportului financiar din acest an, deoarece au suficiente comenzi de contract lungi originale. Cu toate acestea, pe măsură ce costul materiilor prime necesare pentru procesul de fabricație a cipurilor este în creștere, în timp ce cererea este în scădere, scăderea performanței față de anul viitor este inevitabilă. Un insider a spus: „Prețul de achiziție al chipsurilor de siliciu, diverse materiale, gaze industriale și alte materii prime a crescut cu aproximativ 10% în fiecare trimestru.”
Produs RFQ