Insideri din industrie: Capacitatea de fabricație a wafer-urilor poate fi excesivă în 2023-2024

Jun 15,2022
MIC estimează că oferta de cipuri și cererea se vor stabiliza în 2023, iar capacitatea de fabricație a plafonului poate fi suprasolicitată între 2023 și 2024.


Potrivit presei din Taiwan, „Agenția Centrală de Știri”, Lin Boqi, consultantul industriei MIC și directorul Asociației de Politici pentru Informații, consideră că principalele turnuri de wafer din Taiwan, China a investit în extinderea capacității anul trecut, dar este de așteptat ca până în 2023 Până în 2024, va apărea o cantitate mare de capacitate de fabricație a plafonului. Se preconizează că va stabiliza oferta și cererea de semiconductori, dar în cadrul scăderii actuale a cererii terminale, există și preocuparea ofertei excesive, iar ritmul construcției ulterioare a capacității de producție trebuie să fie planificat cu atenție.

În ceea ce privește problema prețurilor la turnătorie, Lin Boqi a subliniat că prețurile de turnătorie din Taiwan, China a rămas ridicată, iar Fabs a continuat să extindă liniile de producție și să crească prețurile. Luând ca exemplu TSMC, rata de creștere a proceselor avansate sub 16 nanometri în prima jumătate a anului a fost de 8%. %până la 10%, iar procesul matur peste 28 nm va crește cu 25%.
Produs RFQ