Rebeliunile vor produce în masă AI Chip Atom la începutul anului viitor folosind tehnologia Samsung 5nm

Nov 17,2023

Rebelions este o companie de pornire coreeană AI Fabless care se pregătește să utilizeze procesul Samsung 5NM Ultraviolet (EUV) al Samsung pentru a produce în masă cipuri de inteligență artificială (AI) special pentru centrele de date.

Surse au dezvăluit că Rebeliunile au încheiat recent un contract cu Semifive, unul dintre partenerii Samsung Solution Solution (DSP), pentru a utiliza atomul de cip AI de 5 nm al Samsung pentru producția în masă, care va începe la începutul anului 2024.

ATOM este renumit pentru performanța unității sale de procesare grafică (GPU) lider în industrie (GPU), care este de până la 3,4 ori mai eficientă decât procesoarele de rețea neuronală echivalentă (NPU).O notă deosebită este performanța ATOM în competiția globală de performanță a cipurilor cu semiconductor de referință, care este de 1,4 până la 3 ori mai mare decât concurenții precum Nvidia și Qualcomm, atrăgând un mare interes.

La începutul acestui an, rebeliunile au produs prototipuri atomice prin MPW Samsung (Serviciul de wafer multi -proiect), care poate fabrica diverse tipuri de semiconductori pe o singură placă.Aceste prototipuri au fost furnizate KT Cloud și IBM.

În același timp, rebeliunile își consolidează cooperarea cu Samsung Electronics pentru a dezvolta în comun rebelul de generație următor care vizează în mod specific modelul de limbaj mare (LLM).Rebel va folosi procesul Samsung 4nm cu scopul de a finaliza dezvoltarea în a doua jumătate a anului 2024.
Produs RFQ