Conform rapoartelor, Apple intenționează să investească 1 miliard de dolari anual pentru a integra AI generativ în linia sa de produse

Oct 23,2023

Pe 23 octombrie, s -a raportat că Apple intenționează să investească 1 miliard de dolari anual pentru a integra Intelligența artificială generativă (AI) în linia sa de produse.

Odată cu ascensiunea Chatgpt, un robot de chat AI sub OpenAI și Bard, un robot de chat AI sub Google, aproape toate companiile de tehnologie se străduiesc să obțină o parte în domeniul inteligenței artificiale.

Cu toate acestea, în comparație cu alte companii precum Openai, Microsoft și Google, ritmul Apple în inteligența artificială pare a fi mai lent.Atunci când concurenții săi progresează semnificativ în tehnologia inteligenței artificiale, compania este practic pe margine.

Dar, sub conducerea CEO -ului Apple, Tim Cook, Apple a recunoscut importanța inteligenței artificiale generative.Anterior, Cook a dezvăluit că compania a cercetat tehnologia AI generativă și alte modele de mai mulți ani.

Cu toate acestea, avansarea rapidă a inteligenței artificiale a prins Apple în afara gardelor.De la sfârșitul anului trecut, compania a prins pentru a menține competitivitatea în domeniul în curs de dezvoltare rapid al inteligenței artificiale generative.

În iulie a acestui an, un analist care a urmat mult timp Apple a declarat că, pentru a obține un avantaj în concurență cu concurenți precum OpenAI și Google, Apple și -a creat propriul cadru numit AJAX, care va fi folosit pentru a crea un model de limbaj mare (LLM) comparabil cu ChatGPT și Microsoft Bing.

Se spune că Apple a dezvoltat un robot de chat similar cu ChatGPT folosind AJAX, iar inginerii companiei se referă la acesta drept „Apple GPT”.Acest robot de chat poate rezuma textul și răspunde la întrebările utilizatorului, iar angajații Apple îl pot accesa prin internet.Cu toate acestea, nu există niciun indiciu că compania are în plan să lanseze acest produs publicului.

Conform rapoartelor, Apple a construit multe caracteristici de învățare automată pentru serviciile sale folosind AJAX, care au fost implementate în Apple Maps, Siri și anumite instrumente de căutare.

În septembrie a acestui an, s -a raportat că Apple intenționează să integreze modelul de limbă mare în Siri, permițând utilizatorilor să utilizeze asistentul vocal pentru a îndeplini sarcini complexe, cum ar fi ca Siri să facă o serie de fotografii, să le transforme în imagini animate șichiar trimiteți -le la contacte.Această caracteristică este de așteptat să fie dezvăluită în iOS 18.

Săptămâna trecută, Jeff Pu, analist la Haitong International Securities, a declarat că Apple intenționează să înceapă să aplice tehnologie generativă de inteligență artificială pe iPhone -uri și iPads încă de la sfârșitul anului 2024.

Potrivit raportului, dacă este efectuat așa cum a fost planificat, Apple poate lansa funcții AI generative începând de la iOS 18 și iPad OS 18, dar modul în care folosește această tehnologie rămâne de văzut.

În plus, se raportează că Apple explorează și integrarea inteligenței artificiale generative în instrumente de dezvoltare, cum ar fi XCode, care poate ajuta dezvoltatorii să dezvolte mai repede aplicații pentru platforma Apple.În plus, compania are în vedere și furnizarea de noi caracteristici de inteligență artificială pentru Apple Music și aplicațiile sale de productivitate.
Produs RFQ