Wall Street: Zvonurile despre achiziția NXP de către Samsung sunt rampante, iar prețul acțiunii acestuia din urmă a crescut semnificativ

Jun 10,2022
Potrivit agenției de analiză a stocurilor de pe Wall Street, Seekingalpha, acțiunile NXP Semiconductors au crescut cu 8,2% recent după ce zvonurile despre Samsung Electronics intenționează să achiziționeze compania.

Lee Jae-Yong, liderul „De facto” al lui Samsung, va discuta despre o posibilă afacere în timpul unei călătorii în Europa, în perioada 7-18 iunie, potrivit Asian Tech Media.


Speculațiile despre achiziția de semiconductori NXP de către Samsung Electronics a continuat în ultimii ani. În august, The Korea Times a raportat că Samsung este puțin probabil să vizeze semiconductorii NXP ca o potențială țintă de achiziție, deoarece compania este atât de mare încât pot exista probleme cu antitrust. Semiconductorii NXP au fost pe lista de achiziții a Samsung, dar din cauza dimensiunii semiconductorilor NXP, Samsung a avut idei noi.

La începutul lunii februarie 2021, The Korea Times a raportat, de asemenea, că Samsung încearcă să achiziționeze o companie de cipuri auto, cu ținte potențiale, inclusiv semiconductori NXP, Infineon, Renesas și Texas Instruments.

Qualcomm a încercat să cumpere semiconductori NXP în 2018, dar Qualcomm a plecat, cel puțin din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA și China.
Produs RFQ