Oficialul Vingroup a anunțat construcția primei fabrici de baterii de fosfat de fier din Vietnam, cu partenerul Gotion High Tech

Nov 19,2022

Securities Times E Company a raportat că, la 18 noiembrie, Vingroup, cel mai mare grup de întreprinderi private din Vietnam, a emis o declarație anunțând că compania sa de producție de baterii și cercetare și dezvoltare Vines Energy Solutions și Gotion High Tech a rupt teren în fabrica de asociere comună din Yong, în Yong „O zonă economică, provincia Ha Tinh, Vietnam, pentru a produce baterii cu fosfat de fier de litiu, în principal pentru baterii cu vehicule electrice și sisteme de stocare a energiei (ESS).

Se înțelege că proiectul are o investiție totală de aproape 6,33 trilioane de dong vietnameze (aproximativ 275 milioane de dolari americani), acoperă o suprafață de 14 hectare și are o capacitate anuală de proiectare de 5GWH. Este de așteptat ca producția pe scară largă să înceapă în al treilea trimestru din 2024 și va deveni prima fabrică de baterii cu fosfat de fier de litiu din Vietnam.

Anterior, Gotion High Tech a declarat pe platforma de interacțiune a investitorilor că compania a cultivat profund tehnologia bateriei de fosfat de fier de litiu și a fost foarte recunoscută de clienți și de piață cu produsele sale de înaltă calitate și sigure. Începând cu acest an, compania a înființat parteneriate strategice cu unele întreprinderi fotovoltaice și de depozitare a energiei la domiciliu și în străinătate, iar transportul și spațiul de piață al companiei în domeniul stocării de energie sunt foarte promițătoare.

Potrivit informațiilor publice, din prima jumătate a acestui an, Gotion High Tech a acumulat 26 de clienți auto pentru pasageri, 14 clienți auto pentru pasageri și 27 de utilizatori speciali de vehicule, printre care, printre care clienții de mașini de pasageri includ Chery Automobile, SAIC GM Wuling, JAC, JAC Automobile, automobile Chang'an, automobile de perete excelent, zero automobile care rulează etc; În viitor, Gotion High Tech va crește, de asemenea, cooperarea cu Tata India, Volkswagen Germania, Vinfast Vietnam și R Company din Statele Unite ale Americii pentru a accelera extinderea pieței internaționale. Conform planului, Gotion High Tech va forma o capacitate de baterie de litiu de 300gWh în 2025, inclusiv 100gWh în străinătate.
Produs RFQ