Șeful Serviciului de Foundry Intel Wafer a demisionat!

Nov 22,2022

Potrivit Registrului, Randhir Thakur, șeful serviciului Intel OEM, și -a dat demisia. Analiștii au spus că compania va fi „extrem de dificilă” în următorii câțiva ani.

Intel a spus într -un e -mail că Takur „a decis să demisioneze și să caute oportunități în afara companiei”. Dar „El va rămâne în funcție până în primul trimestru din 2023 pentru a asigura o tranziție lină către noul lider”.

Potrivit știrilor, William Moss, un purtător de cuvânt al Intel, a confirmat știrile.

"Mulțumim lui Takur pentru marile progrese pe care le-a făcut pentru IFS (Wafer Foundry Service) și pentru că a pus bazele pentru ca Intel să devină o turnătorie de clasă mondială." A spus Moss într -o declarație.

Matthew Ramsay, analist semiconductor la Cowen, a declarat că a avut o vedere echilibrată asupra stocului Intel. Intel ar fi dificil în viitorul apropiat și dacă planul de transformare ar putea avea succes nu a fost determinat. În opinia sa, după un 2022 greu, anul 2023-2024 poate fi deosebit de dificil pentru Intel.

Serviciul Intel OEM face parte din strategia IDM 2.0 a lui Kissinger. Planul este de a dubla producția până în 2025 și de a depăși TSMC și Samsung în domeniul producției avansate de cipuri. Conform datelor, în trimestrul al treilea, Intel OEM Services a generat doar 171 milioane dolari, reprezentând 1,1% din veniturile companiei de 15,3 miliarde de dolari în aceeași perioadă.