Extinderea producției de carbură de siliciu determină dezvoltarea rapidă a echipamentelor speciale

Jul 28,2022

Dispozitivele de alimentare cu carbură de siliciu accelerează penetrarea în domeniul auto și în alte câmpuri de aplicații, care arată un spațiu uriaș de piață și atrag diverși producători pentru a crește extinderea producției. După ce prima linie de 8 inci a lui Wolfspeed a fost pusă în producție, Bosch Group, Rohm, Infineon, Toshiba recent au fost anunțate extinderea și construcția nouă a liniilor de producție de carbură de siliciu.

În comparație cu liniile tradiționale de producție a platoului de siliciu, procesul de fabricație a carburilor de siliciu aduce cereri diferite pentru echipamente.

Giuseppe Arena, directorul proiectului de dispozitiv auto de stmicroelectronics, a declarat că, datorită proprietăților fizice și chimice unice ale materialelor cu bandă largă, procesul de fabricație a carburii de siliciu este destul de diferit de dispozitivele de putere tradiționale pe bază de siliciu în creșterea epitaxială, implantarea ionului, și recoacere la temperatură ridicată. Module precum camerele speciale sunt concepute pentru a controla defectele și a îmbunătăți productivitatea. Instrumente speciale sunt, de asemenea, necesare în gravură, subțire și alte legături.

Pe măsură ce procesul și echipamentul se maturizează, unele companii IDM au în vedere transformarea liniei de producție de siliciu de 6 inci învechite într-o linie de producție de carbură de siliciu. Experții din industrie estimează că are nevoie de doar 20 de milioane de dolari SUA de investiții pentru a ajusta procesul și pentru a achiziționa o cantitate mică de echipamente speciale. Acest tip de transformare a liniei de producție poate fi finalizată.

În prezent, diviziunea muncii și specializării a început să apară în acest domeniu, iar companii precum X-Fab au pus deja piciorul în activitatea de turnătorie a carburilor de siliciu.

CLAS-SIC, situat în Scoția, Marea Britanie, operează o linie de producție de turnătorie a carbului de siliciu de 6 inci. 10-15% din linia de producție este echipament dedicat cu carbură de siliciu, iar cea mai mare parte a echipamentelor rămase sunt renovate din liniile de producție a platoului de siliciu. Compania este responsabilă de Rae Hyndman, industria carburilor de siliciu se confruntă, de asemenea, cu blocaje de livrare atunci când achiziționează echipamente second-hand.

Piața de carbură de siliciu este promițătoare și atrage, de asemenea, producătorii de echipamente pentru a crește investițiile în acest domeniu. David Haynes, un expert tehnic la Fanlin, a declarat că provocarea comună cu care se confruntă echipamentele dezvoltate pentru procesele de napolitane de siliciu atunci când procesarea substraturilor din carbură de siliciu este cea din urmă. Aproape transparent în regiunile vizibile și aproape infraroșu, modulul de detectare trebuie să fie optimizat.

Un alt gigant de echipamente, Applied Materials, a lansat, de asemenea, o serie de echipamente speciale de carbură de siliciu. Se spune că echipamentul său CMP proiectat pentru proprietățile fizice și chimice speciale ale carburii de siliciu reduc semnificativ defectele de suprafață ale napolitanelor cu carbură de siliciu, potrivit lui Sally Ann Henry, directorul dezvoltării afacerilor Shengmei Company. A spus că actuala piață a echipamentelor speciale din carbură de siliciu este încă în stadiul incipient al dezvoltării, iar majoritatea IDM-urilor operează în continuare linii de producție de 6 inci. (Instrumente de punte) va fi foarte atractiv. Astfel de echipamente pot fi introduse mai întâi în linia de producție de 6 inci. Deoarece este echipat cu cel mai avansat modul de detectare, se poate adapta rapid la viitoarea linie de producție de 8 inch după înlocuirea modulelor de fixare, încărcare și descărcare. Sârmă.
Produs RFQ