Statele Unite pot anunța un ordin de control al investițiilor străine de înaltă tehnologie în viitorul apropiat, cel puțin vizând semiconductori și inteligență artificială

Sep 15,2022

14 septembrie, ora locală, potrivit Reuters, un oficial al Casei Albe a declarat miercuri că investițiile americane în companii de cipuri străine reprezintă o potențială preocupare pentru administrația Biden, dar Casa Albă nu a luat încă o decizie finală cu privire la un potențial mecanism de reglementare Investiții americane în China. .

Peter Harrell, un oficial al Consiliului de Securitate Națională, a declarat că guvernul Statelor Unite s -a angajat să stimuleze producția de cipuri din SUA cu 52 de miliarde de dolari în subvenții printr -o politică recentă de control a legii și a exporturilor. Aceste politici vizează restricționarea exportului de jetoane specializate și instrumente de fabricație aferente în China.

"Este important să luăm în considerare dacă și cum investițiile din SUA în anumite categorii vizate de companii de semiconductor rival străin subminează eficacitatea altor instrumente de politică", a spus el la un eveniment pentru eliberarea raportului de măsuri de investiții străine.

În special, Harrell a subliniat, de asemenea, că orice măsuri care vizează investițiile străine din SUA ar trebui să fie adaptate pentru a aborda vulnerabilitățile din instituțiile americane existente și riscurile specifice de securitate națională.

El a menționat că administrația Biden a ajuns la aliații care implementează măsuri similare, dar nu a decis încă ce clasă de investitori vor viza noile măsuri.

Casa Albă lucrează, de asemenea, la un ordin executiv care ar permite guvernului american să revizuiască și să blocheze anumite investiții din SUA în peste mări de înaltă tehnologie, în special în China, potrivit unor surse familiarizate cu problema. Pentru că ar putea compromite securitatea națională a Statelor Unite.

Raportul a spus că comanda poate fi anunțată încă din al patrulea trimestru al acestui an. Comanda are o importanță nouă după ce măsuri similare au fost eliminate din legislație pentru a subvenționa industria cipurilor la începutul acestui an.

În plus, Camera de Comerț a SUA a spus: „Credem cu tărie că președintele Biden va emite un număr mai clar și mai vizat (ordin executiv de investiții străine) în această toamnă”.

Grupul a adăugat că se așteaptă ca atât Departamentul Trezoreriei SUA, cât și Departamentul de Comerț să joace un rol în implementarea planului. Planul, cel puțin inițial, va viza investiții în semiconductori, inteligență artificială și calcul cuantic.
Produs RFQ