Fabrica TSMC Kaohsiung a început oficial construcția și va fi produsă în masă în 2024

Nov 21,2022

Potrivit cotidianului economic, TSMC a declarat recent că, după pregătirea terenurilor, uzina Kaohsiung este acum oficial în construcție și va fi produsă în masă în 2024, așa cum a fost planificat.

În al patrulea trimestru, rata de utilizare a capacității procesului de 7 nm a TSMC a fost dezlegată. Construcția fabricii de 7 nm în Kaohsiung a fost întârziată temporar, iar fabrica de 28 nm era încă în termen. Tendința plantei Kaohsiung a lui TSMC a atras multă atenție din toate punctele de viață. Anterior, Wei Zhejia, președintele TSMC, a declarat că Kaohsiung a planificat inițial două fabrici, iar aspectul 7Nm va fi ușor ajustat. Doar o întârziere temporară nu ar schimba procesul, iar aspectul de 28 nm ar fi realizat așa cum este programat.

Știrile au spus că proiectul de uzină Nanometer TSMC 28 a fost acordat vineri, iar construcția a fost întreprinsă de compania de construcții reciproce.

Se raportează că TSMC 7NM și 6NM din aceeași familie au fost inițial principalul proces de fabricație, iar veniturile au reprezentat 30% în al doilea trimestru. Cu toate acestea, în a doua jumătate a acestui an, clienții s -au confruntat cu ajustarea inventarului și reducerea urgentă a comenzilor, ceea ce a dus la o scădere accentuată a utilizării capacității. TSMC a fost primul care a slăbit procesul său avansat de fabricație. Prin urmare, TSMC a ajustat în mod sincron planificarea capacității plantei Kaohsiung, acordând prioritate procesului de 28 nm.
Produs RFQ