Biroul președintelui Coreei de Sud: Musk consideră Coreea de Sud ca obiect de investiții numărul unu

Nov 24,2022
Potrivit Digitimes, potrivit biroului președintelui sud -coreean, Yin Xiyue, Elon Musk, CEO al Tesla, a declarat că crede că Coreea de Sud este prima alegere pentru investiții.


Potrivit biroului lui Yin Xiyue, discursul a venit dintr -o întâlnire virtuală între Musk și Yin Xiyue. Musk a spus că va lua orice decizie de investiții după o revizuire cuprinzătoare a condițiilor de investiții, inclusiv a resurselor umane și a tehnologiei.

Yin Xiyue a ascultat, de asemenea, planul lui Musk de a construi o altă super fabrică din Asia pentru a produce vehicule electrice. Principala fabrică a Tesla din Asia este situată în Shanghai, China - capacitatea sa s -a dublat recent la aproximativ 1 milion de mașini pe an.

Potrivit biroului lui Yin Xiyue, Musk și -a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a investi activ în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice din Coreea de Sud și de a extinde semnificativ cooperarea în lanțul de aprovizionare cu întreprinderile din Coreea de Sud. Biroul lui Yin Xiyue a spus că Musk a prezis că până în 2023, numărul de piese achiziționate de la companiile sud -coreene va crește la cel puțin 10 miliarde de dolari.

Reprezentanții Tesla nu au răspuns imediat la e -mailurile care solicită comentarii.

Tesla a achiziționat multe piese auto fabricate coreene, inclusiv furnizorul de baterii pe termen lung LG Energy Solution Ltd. De fapt, Jeon Hyeyoung, analist la Seul Daol Investment & Securities Co., a declarat luna trecută că perspectivele LG Energy au fost optimiste, parțial din cauza creșterii crescute ieșirea din fabrica Shanghai din Tesla.

LG Energy a declarat în iunie că va cheltui 452 de milioane de dolari pentru a construi o nouă linie de producție de baterii 4680. Tesla a prezentat următoarea generație de baterii ca cheie pentru deblocarea vehiculelor electrice mai ieftine și mai populare.

Coreea de Sud găzduiește, de asemenea, Hyundai Motor Co. și Kia, cei mai mari doi producători de mașini din lume și alți producători de baterii, cum ar fi SK pe Co. și Samsung SDI Co., este principalul motor de creștere al economiei sale și consideră că este ridicat -Tația de aprovizionare cu Statele Unite este crucială.

În august, guvernul Biden a semnat Legea privind reducerea inflației, care exclude stimulentele fiscale pentru vehiculele electrice asamblate în străinătate. Drept urmare, relațiile din Coreea de Sud sunt încordate.

Pe lângă China, unde Tesla are multe afaceri, Coreea de Sud nu este prima țară din regiune care atrage mosc.

Yin Xiyue a mai spus lui Musk că guvernul coreean va îmbunătăți activ reglementările care pot provoca dificultăți pentru investitorii străini să desfășoare activități în Coreea de Sud.