Veniturile semiconductorului pot scădea cu 4,1% anul viitor, iar regiunea Asia Pacific este cea mai gravă regiune

Nov 30,2022

Conform predicției Organizației Mondiale a Statisticilor Comerțului Semiconductor (WST), veniturile globale ale semiconductorilor pot scădea la 556,5 miliarde de dolari în 2023, cu 4,1% mai puțin decât în ​​acest an; Vânzările de jetoane de memorie pot scădea cu 17%, ceea ce va fi categoria de produse cu cea mai mare declin. Regiunea Asia Pacific va fi cea mai gravă regiune performantă din acest an și următoare.

WSTS a lansat cel mai recent raport de prognoză semiconductor în această (30) zi. Este de așteptat ca veniturile globale ale semiconductorilor din acest an să crească la 580,1 miliarde de dolari americani, cu o creștere de 4,4% față de anul trecut, mai mică decât 13,9% estimată în august.

WSTS a spus că, din cauza creșterii inflației și a cererii slabe pe piața terminală, în special a cheltuielilor de consum, agenția a redus în mod special prognoza veniturilor semiconductorilor pentru acest an. Împărțit la produse, veniturile jetoanelor de memorie pot scădea cu 12,6%, devenind cel mai grav domeniu performant. Veniturile componentelor, senzorilor și IC analogice separate este încă de așteptat să crească cu mai mult de 10%, cu rate de creștere de 12,4%, 16,3% și, respectiv, 20,8%.

La nivel global, WSTS estimează că veniturile din piața americană va crește cu 17%, care este regiunea cu cea mai mare rată de creștere; Veniturile pieței europene și japoneze vor crește cu 12,6%, respectiv 10%; Piața din Asia Pacific este cea mai gravă piață, cu venituri probabil să scadă cu 2%.

Așteptând cu nerăbdare 2023, WSTS se așteaptă ca veniturile globale ale semiconductorilor să scadă la 556,5 miliarde de dolari SUA, ceea ce va scădea cu 4,1%, mai mic decât estimarea inițială de 4,6%. Veniturile jetoanelor de memorie pot scădea cu încă 17%, ceea ce va fi în continuare cel mai prost produs. Veniturile componentelor separate va crește cu 2,8%, veniturile optoelectronice și senzori vor crește cu 3,7%sincron, iar veniturile IC analogice vor crește cu 1,6%.

Regiunea Asia Pacific va fi în continuare cea mai gravă regiune, iar veniturile pieței vor scădea cu 7,5% în 2023; Se preconizează că veniturile pieței americane vor crește cu 0,8%; Veniturile din Europa și Japonia vor crește cu 0,4%.

IC Insights, o organizație de cercetare de piață, consideră că vânzările globale de semiconductori sunt așteptați să crească cu 3% în 2022 și să stabilească un nou record de vânzări de 636 miliarde de dolari. Cu toate acestea, din cauza cererii slabe, a inventarului ridicat și a altor factori, vânzările totale de semiconductori vor scădea cu 5% în 2023.
Produs RFQ