Microelectronică SAI: Achiziția liniei de fabricație a cipurilor auto este interzisă de Ministerul Federal al Afacerilor Economice și a Acturii Climatice din Germania

Nov 10,2022

SAI Microelectronics a lansat un anunț că, în seara zilei de 9 noiembrie 2022, compania și filialele sale interne și străine au primit documentul oficial de decizie de la Ministerul Federal al Afacerilor Economice și Climei Federale din Germania, care interzicea Suedia Silex de la achiziționarea Germaniei FAB5. Din cauza interdicției, această tranzacție de achiziție, care ar fi trebuit să se încheie, nu poate fi continuată și finalizată. Părțile implicate în tranzacție vor analiza în detaliu documentele de decizie ale Ministerului Federal al Afacerilor Economice și Climatului German și vor decide cu privire la acțiunile suplimentare care trebuie luate ulterior.

SAI Microelectronica a subliniat că compania regretă profund decizia oficială finală a Ministerului Federal al Afacerilor Economice și a acțiunilor climatice germane. Compania va continua să fie optimistă și să acorde importanță industriei cipurilor auto și aspectului de afaceri aferent.

Se raportează că, la 14 decembrie 2021, SAI Microelectronics a anunțat oficial că filiala sa deținută integral Silex Microsystems AB din Suedia și Elmos Semiconductor SE din Germania a semnat acordul de achiziție a capitalurilor proprii. Suedia Silex intenționează să achiziționeze activele legate de linia de fabricație a cipurilor auto Elmos pentru 84,5 milioane de euro (inclusiv 7 milioane de euro de lucru în curs).

În ianuarie 2022, Suedia Silex a depus cererea de ISD (investiții directe străine) a acestei tranzacții de achiziție către Ministerul Federal al Afacerilor Economice și Acțiuni climatice din Germania. De atunci, Silex din Suedia și Elmos din Germania au păstrat un contact strâns cu Ministerul Federal pentru Afaceri Economice și Acțiuni climatice din Germania. Acest proces intens de revizuire a durat aproximativ 10 luni.
Produs RFQ