Duble de presiune: TSMC, etc. Pentru a renegocia 2023 oferte și comenzi cu clienți auto

Sep 23,2022
Digitimes a raportat că TSMC și alte turnătorii de joc pur se vor confrunta cu presiunea pentru a renegocia 2023 oferte și comenzi cu clienți auto, potrivit unor surse din industrie. Negocierile pentru renegociere vor începe în trimestrul IV.


Utilizarea nodurilor de proces matur la aceste turnători a scăzut brusc, deoarece cererea pentru calculatoare personale și alte echipamente de tehnologie de consum a încetinit rapid, au spus sursele. IDM -urile IC auto au observat, de asemenea, o scădere a utilizării FAB și pot scădea din nou externalizarea lor, au spus surse.

Auto-OEM-uri și furnizorii de niveluri încearcă să returneze citatele de turnătorie la nivelurile pre-pandemice din 2023, au spus surse, întrucât au observat că presiunea asupra deficiențelor de lanț de aprovizionare încep să se ușureze. Furnizarea multor categorii de IC auto nu mai este strânsă, iar unele inventare de cipuri sunt chiar apropiate de nivelurile pre-pandemice, au spus sursele.

Furnizorii auto intenționează să înceapă renegocierea prețurilor anul viitor, cu turnări de joc pur mai întâi, au spus sursele. Lipsa generală de IC auto s -a îmbunătățit și este de așteptat să ușureze semnificativ în prima jumătate a anului 2023, au spus sursele. Această dezvoltare va pune în dezavantaj în dezavantajul renegocierii prețurilor.

Ofertele de turnătorie pentru IC -urile auto au crescut în ultimii ani, în timp ce cererea depășește mult oferta. Însă presiunile inflaționiste și alte preparate macro au întunecat perspectivele cererii pentru anul viitor, ceea ce a determinat furnizorii auto să reexamineze riscurile și costurile.
Produs RFQ