Instituție: Piața globală IC este de așteptat să se recupereze în al doilea trimestru din 2023

Nov 15,2022
Firma analistă IC Insights și -a actualizat recent perspectivele pieței. Se prevede că după ce piața globală a IC a scăzut cu 9% în al treilea trimestru al acestui an, va continua să scadă în al patrulea trimestru din 2022 și în primul trimestru din 2023 și va deveni al șaptelea trimestrial „trei scăderi consecutive” de atunci de atunci Piața IC a înregistrat.


În condițiile extreme anterioare ale pieței din istorie, cele trei scăderi consecutive din 2001 au fost deosebit de uriașe, ceea ce a dus la o scădere de 33% a mărimii pieței IC globale în acel an, ceea ce a stabilit un record istoric.

Agenția a mai subliniat că, de la mijlocul anilor ’70, piața IC nu a scăzut pentru mai mult de trei sferturi consecutive. Având în vedere acest lucru, este de așteptat ca piața să aibă o mare probabilitate de stabilizare în al doilea trimestru din 2023. Agenția se așteaptă ca piața să crească ușor cu aproximativ 3% în trimestrul curent, dar vânzările anuale de IC sunt încă se așteaptă să scadă cu 6%.