Administrarea generală a obiceiurilor: Importurile de circuite integrate ale țării mele în prima jumătate a 2022 au depășit 1,35 trilioane de yuani

Jul 26,2022

Recent, Administrația Generală a Vamului a lansat cele mai noi statistici. În prima jumătate a 2022 (ianuarie-iunie, la fel mai jos), țara mea a importat un total de 279,7 miliarde de circuite integrate, o scădere de la an la an de 10,4%; Valoarea totală a importului a fost de 1.3511 trilioane de yuani, o creștere de la an la an. 5,5%. În plus, în prima jumătate a anului 2022, exporturile de circuit integrate ale țării mele au totalizat 141 miliarde de piese, o scădere de la an la an de 6,8%; Valoarea totală a exportului a fost de 499,3 miliarde de yuani, o creștere de 16,4%de la an la an.


Sursa: Site -ul oficial al Administrației Generale a Vamului, "Tabelul valoric al mărfurilor principale importate în iunie 2022"

Conform datelor publicate de Administrația Generală a Vamului, în prima jumătate a acestui an, valoarea totală a importului și exportului de mărfuri a țării mele a fost de 19,8 trilioane de yuani, o creștere de la an la an de 9,4%. Printre ele, valoarea totală a exporturilor a fost de 11,14 trilioane de yuani, o creștere de 13,2%; Valoarea totală a importurilor a fost de 8,66 trilioane de yuani, o creștere de 4,8%. Aceasta înseamnă că, în valoarea totală a importului țării mele în prima jumătate a anului, circuitele integrate au reprezentat aproximativ 15,6%. În plus, conform statisticilor administrării generale a vamale, în prima jumătate a acestui an, valoarea internă a importului de petrol brut a fost de 1.1633 trilioane de yuani. Evident, valoarea de import a circuitelor integrate a depășit această sumă, devenind cea mai mare marfă importată din țara mea.

Conform datelor privind funcționarea industriilor de mai sus desemnate în iunie 2022, lansate de Biroul Național de Statistici în urmă cu câteva zile, în primele șase luni ale acestui an, producția de circuit integrată a țării mele a totalizat 166,1 miliarde de piese, în scădere cu 6,3% an -Nu-an. Aceasta este, de asemenea, prima dată din 2009 că țara mea a înregistrat o creștere negativă a producției de circuite integrate.

Deși producția internă de IC a scăzut ușor, exporturile au crescut cu 16,4%. În același timp, în funcție de numărul și suma totală a circuitelor integrate importate, se poate calcula că prețul unitar mediu al circuitelor integrate importate în țara mea este de 4,83 yuani pe unitate, în timp ce prețul mediu unitar al circuitelor integrate exportate este de 3,54 Yuan pe unitate. Fie că se compară cantitatea și cantitatea circuitelor integrate importate din țara mea în prima jumătate a acestui an, sau cantitatea și cantitatea de circuite integrate exportate, se vor găsi caracteristicile „scăderii cantității și creșterea prețurilor”.

Odată cu dezvoltarea continuă a întregii societăți către digitalizare și inteligență, cererea de semiconductori este lansată continuu. În acest context, circuitele integrate au fost salutate drept „hrana” industriei moderne, nucleul industriei tehnologiei informației și o industrie strategică, fundamentală și de frunte care susține dezvoltarea economică și socială și protejează securitatea națională. Industria națională de lider strategic. Pe măsură ce industria de circuite integrate a țării mele continuă să facă descoperiri în inovația tehnologică și comercializarea, capacitatea lanțului industrial va continua să fie consolidată, iar competitivitatea pieței va fi, de asemenea, îmbunătățită semnificativ.
Produs RFQ