Eliminați umflătura pe spate? Seria Apple iPhone 15 va fi echipată cu cel mai recent senzor de imagine al Sony

Nov 29,2022

Potrivit site -ului Chinese Nikkei, modelul din seria iPhone 15 Pro pe care Apple îl va lansa anul viitor va fi echipat cu cel mai recent senzor de imagine al Sony. Se raportează că dispozitivul poate aduce o calitate mai bună a imaginii și o gamă dinamică mai mare și poate capta bine detaliile feței chiar și într -un mediu puternic de fundal.

Se raportează că senzorul de imagine al noii generații Sony a dublat nivelul semnalului de saturație al fiecărui pixel. Senzorul poate capta mai multă lumină și poate reduce supraexpunerea sau subexpunerea sub anumite setări, ceea ce face ca camera de smartphone să fie mai potrivită pentru fotografia portret, chiar și sub lumina de fundal puternică.

Sony Semiconductor Solutions a dezvoltat un nou senzor de imagine, care va fi produs în uzina sa Nagasaki și a început să fie transportat către Apple și alți producători de smartphone -uri. Câștigarea unei comenzi mari de la Apple poate aduce Sony un avantaj competitiv în tehnologia fotografiei de înaltă definiție, punând presiune asupra principalului său concurent Samsung Electronics. Un executiv la un producător de componente a spus că „situația se poate schimba într -un an sau doi”.

Conform datelor OMDIA, o companie britanică de analiză, Sony a reprezentat 44% din cota globală a senzorilor de imagine CMOS anul trecut, în timp ce Samsung s -a clasat pe locul doi cu doar 18,5%. Dar cota lui Sony a scăzut în ultimii ani. În 2020, din cauza tensiunii dintre Statele Unite și China, Sony a pierdut contacte de afaceri cu producătorii de smartphone -uri chineze.

În luna mai a acestui an, Sony a anunțat că intenționează să ofere 900 de miliarde de yeni (aproximativ 6,46 miliarde de dolari) cheltuieli de capital pentru senzorii de imagine în cei trei ani până la anul fiscal 2023, crescând cifra planificată anterior cu 200 de miliarde de yeni. La uzina Nagasaki, grupul își extinde ultima fabrică, care a funcționat anul trecut.

Este demn de remarcat faptul că este raportat că iPhone 15 va introduce o cameră periscope, adică, folosind un sistem de camere pliabile, avantajul este de a reduce postul de cameră. Noul senzor Sony descris de Nikkei poate fi o cameră cu unghi larg, iar Apple își va seta, în general, obiectivul cu unghi larg ca camera principală a iPhone-ului. Introducerea procesorului Sony Image în seria iPhone 15 va lăsa mai mult spațiu între obiectiv și senzor, folosind sistemul de camere pliabile, va aduce un zoom optic mai bun pe smartphone și reducerea camerei de pe spatele telefonului.
Produs RFQ