Oficialii olandezi au reiterat că nu vor respecta orbește măsurile de control al exporturilor din SUA împotriva Chinei

Nov 23,2022

Potrivit lui Bloomberg, ministrul comerțului olandez, Liesje Schreinemacher, a declarat recent că Olanda își va apăra interesele de securitate națională și economică atunci când vând echipamente de cipuri în China. Acest lucru dovedește în plus că Olanda a refuzat să se conformeze după ce Statele Unite au negociat că Olanda ar trebui să ia aceleași măsuri de control al cipurilor împotriva Chinei.

Schreinemacher a spus că Olanda va lua propria decizie cu privire la vânzarea de echipamente CHIP de către ASML în China în negocierile privind regulile comerciale cu Statele Unite și alți aliați. „Este important să ne apărăm propriile interese - securitatea noastră națională și interesele economice. Dacă îl punem în coșul UE și negociem cu Statele Unite, rezultatul final este că trimitem mașina de litografie UV profundă în Statele Unite, Situația noastră va fi mai rea. "

Schreinemacher a declarat într -un interviu vineri trecut că Olanda nu va copia complet măsurile Statelor Unite și că va face propria evaluare după consultări cu Statele Unite, Japonia și alți aliați.

Conform datelor, ASML a fost fondată în 1984 și are acum peste 35000 de angajați. În calitate de lider global în tehnologia fotolitografiei, ASML deține în prezent peste 60% din cota de piață a fotolitografiei globale și este, de asemenea, singurul producător din lume care poate furniza fotolitografia EUV (Extreme Ultraviolet) pentru procese avansate la 7NM și mai jos. Prin urmare, Olanda va fi cheia războiului științei și tehnologiei.

Conform raportului financiar anual al ASML din 2021, continentul chinez a devenit a treia cea mai mare piață, reprezentând 14,7% din cifra de afaceri globală în 2021 (adică 2,7 miliarde de euro). În 2021, transporturile continentale chineze au reprezentat 16% din transporturile sale globale. Olanda speră să mențină China ca piață majoră.
Produs RFQ