Broadcom a solicitat oficial aprobarea Uniunii Europene pentru achiziția VMware de 61 de miliarde de dolari SUA

Nov 16,2022

Potrivit lui Bloomberg, gigantul Chip Broadcom a aplicat Uniunii Europene pentru achiziția companiei de cloud computing VMware pentru 61 de miliarde de dolari, străduindu -se să treacă revizuirea antitrust și să finalizeze pasul necesar pentru cea mai mare achiziție din istoria semiconductorilor.

Se raportează că, după câteva luni de discuții preliminare cu autoritățile de reglementare ale UE M&A, Broadcom a solicitat oficial aprobarea autorităților pe 15. Autoritățile de reglementare europene au stabilit un termen limită pentru 20 decembrie pentru revizuire sau anchetă aprofundată, care poate întârzia procesul pentru aproximativ 90 de zile lucrătoare.

Suntem siguri că această tranzacție nu va aduce probleme de concurență și așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu Comisia Europeană în întregul proces Broadcom se așteaptă ca această cooperare să fie finalizată în anul fiscal 2023.

Această tranzacție este una dintre cele mai mari achiziții din istoria industriei tehnologice, în al doilea rând doar la achiziția de 75 de miliarde de dolari a Activision Blizzard, o companie de jocuri. Achiziționarea VMware va extinde portofoliul de produse software din Broadcom. În plus, Broadcom a achiziționat CA Technologies, un producător de software pentru întreprinderi, în 2018 și Symantec Enterprise Security Business în 2019.

În luna mai a acestui an, Broadcom a anunțat că a investit 61 de miliarde de dolari pentru a achiziționa VMware pentru a intra în industria software. Hock Tan, CEO al Broadcom, a declarat recent că cazul de achiziție acoperă trei teme, și anume, dezvoltarea și prețurile software -ului multi cloud, cloud nativ. În viitor, participarea VMware va oferi un set de soluții de software și hardware pentru a răspunde nevoilor Cloud Enterprise.