Analist: Este dificil să găsești alternative la standardizarea și capacitățile sistemului de proces ale industriei de fabricație din China

Dec 01,2022

Jonathan Goldberg, fondatorul D2D Advisory, o agenție de analiză, a declarat recent că, deși conducta este lungă și dificilă, companiile americane par acum inevitabil să reducă sau să elimine complet dependența de China.

Goldberg consideră că produsele CHIP digerate în China reprezintă 10% - 15% din cererea globală. Odată cu procesul de substituție internă, indiferent de ceea ce fac companiile americane în China, ponderea acesteia din urmă va scădea. Din partea ofertei, producătorii americani au o anumită dependență de China în procesul de etanșare și testare. Dar, în general, alte țări au o capacitate suficientă pentru a compensa majoritatea posturilor vacante. Goldberg consideră că companiile americane vor avea multe opțiuni.

Goldberg a subliniat că cel mai dificil lucru de găsit alternative este capacitatea standardizării și a sistemului de proces al industriei de fabricație a Chinei. El a mai dezvăluit că Apple intenționează să transfere complet cea mai mare parte a producției sale de produse în regiuni din afara continentului chinez în următorii șapte ani, ceea ce este destul de lung pentru Apple, care poate fi cea mai bună companie din lume în gestionarea lanțului electronic de produse, în special pentru alții.

Goldberg a mai spus că unilateralismul Statelor Unite este greu de recunoscut de aliații săi în prezent. „Atacul brusc” al noilor reguli BIS octombrie a fost criticat de mulți aliați cu impact.

Goldberg a sugerat ca Statele Unite să folosească mai mult pârghie pentru a -și folosi aliații, cum ar fi să impună sancțiuni producătorilor de panouri chineze. Astfel de sancțiuni nu au nicio legătură cu interesele Statelor Unite, dar pot face plăcere aliaților din Asia de Est. În plus, sancțiunile pe chipsurile auto chineze pot încetini dezvoltarea producătorilor de mașini chinezești și vor fi binevenite de Germania.
Produs RFQ